Õnnehormoonid kakaonibsidest
Toorkakao sisaldab rohkelt endorfiinide ehk õnnehormoonide sünteesimiseks vajalikke aminohappeid: türosiin, fenüülalaniin ja trüptofaan.
Serotoniin ja dopamiin on tuntud kui õnnehormoonid, mis alandavad impulsiivsust, ärritatavust, stressi ja depressiooni sümptomeid.
Dopamiin on hormoon, mis tekitab ajus motivatsioonitunnet, võimendab head tuju, tekitab naudingu- ja lõõgastustunnet ning suurendab tähelepanelikkust ja mälu.
Serotoniin tõstab tuju ja annab energilise tunde. On tugevalt seotud melatoniini (unehormoon) toomisega ja unerütmide reguleerimisega.
Tänu õnnehormoonide taseme tõstmisele oled heatujulisem, tunned end rahulikumana ning paraneb sinu keskendumisvõime, tegutsemistahe ja efektiivsus ülesannete täitmisel.
Kakaonibside kasutamine
♥ Lisa krõmpsuvaid kakanonibse pähklivõidele, küpsetistele, magustoitudele, pudrule, jogurtile jms.
♥ Toorkakao on mõrkjas ja tummine. Maitselt vähem šokolaadine kui tavaline kakaopulber.
♥ Maitse poolest sobib toorkakao kokku nii hapukate marjadega kui ka pähklite ja seemnetega.
〇 Kuumutamine vähendab toorkakao toitainete sisaldust.
Aminohapped taluvad kuni 120°C , seega õnnehormoonide taseme tõstmiseks võid rahumeeli toorkakaod kuumutada.
〇 Toorkakao sisaldab ergutavat teobromiini ja kofeiini, mille mõju kestab 2-4 tundi.
Seetõttu ei soovitata väikestele lastele ja imetavatele emadele.
Tundlikel inimestel vältida õhtul kakao söömist.
Reviews
There are no reviews yet.